De growthinkers home tour

Het voelt fijn om na vier jaar anti-kraak wonen een plek te hebben waar we voorlopig blijven en waar we zelf onze energieleverancier kunnen kiezen. Dat gezegd hebbende, we hadden dit avontuur nooit willen missen. We hebben daardoor kunnen sparen en op mooie en speciale plekken gewoond in hartje Amsterdam.

Eind 2019 maakte Claire alvast een moodboard voor ons toekomstige interieur. Een nieuw huis hadden we nog niet, maar het was onze wens om in het nieuwe jaar te verhuizen naar een vaste plek. Het uitgangspunt voor ons interieur is een combinatie van design en gevonden objecten in een warme en minimalistische stijl.

Inhoud

                              Laatste update — 24 juni 2023

    Tijdens het begin van de corona crisis verhuisden we naar een appartement van 55m2 in Amsterdam met energielabel C. Het heeft even geduurd, maar we hebben het inmiddels ingericht en het is grotendeels af. Er zijn nog een aantal dingen die we anders willen of waar we op wachten, maar dat lees je vanzelf in de tour.

    Wat is het doel van deze ruimte?

    Wij vinden het belangrijk om onszelf af te vragen welke functie een ruimte voor ons heeft. Wat is het doel van deze ruimte? Vervolgens zorgen we dat het interieur is afgestemd op dit doel.

    Daarnaast heeft Dennis Storm ons geïnspireerd om je huis ook te zien als een hotel. Hij schrijft in zijn boek ‘Weg ermee':

    ‘Een goed hotel zorgt ervoor dat alles wat in het dagelijks leven aandacht en energie van jou vraagt tijdelijk niet meer bestaat zodat je vrij bent om te gaan en staan waar je maar wilt.'

    In een hotel is er vaak gedacht aan de gebruikerservaring en heeft alles een vaste plek en er staat alleen wat nodig, functioneel en mooi is. Waarom dat ook niet in huis doen?

    Het beste voorbeeld van gebruikerservaring in ons huis (zoals ze dat ook in een hotel zouden doen): het planchet voor de shampoo en conditioner in de badkamer. Is er een fles leeg? Dan wordt deze vervangen. Een blik in de badkamer heb je nog van ons tegoed.

    De UX van je huis

    Gebruikerservaring (vaak wordt ook wel de Engelse benaming user experience of UX gebruikt) is een term die alle aspecten beschrijft van de ervaring van een gebruiker bij interactie met een product, dienst, omgeving of faciliteit. Dit kun je dus ook toepassen op je huis.

    Dit zijn de 7 punten die de gebruikerservaring bepalen:

    1. Waardevol — Is het waardevol? Voorbeeld: ditjes en datjes in huis hebben vaak geen waarde en zorgen in onze optiek voor onrust.

    2. Toegankelijkheid — Heb je snel en gemakkelijk toegang tot iets? Voorbeeld: kun je meteen bij je handdoeken als je klaar bent met douchen of moet je ze meenemen uit de kast op de slaapkamer? Een ander voorbeeld: kun je gemakkelijk door je huis heen lopen of moet je over allerlei spullen heen stappen?

    3. Esthetiek / wenselijk — Hoe esthetisch en wenselijk is iets in huis? Voorbeeld: Claire kan zich bijvoorbeeld storen aan kabels die zichtbaar door het huis lopen. Geniet je van je spullen als je ernaar kijkt?

    4. Geloofwaardigheid / vertrouwen — Heb je vertrouwen in de spullen die je gebruikt? Is het geloofwaardig en zijn je spullen duurzaam en van goede kwaliteit? Voorbeeld: komt je kleding van fast-fashion bedrijven en is het van slechte kwaliteit of heb je kwalitatieve en duurzame stukken? Hoe lang kun je iets gebruiken voordat je het moet vervangen?

    Thanks to Ernst-Jan Pfauth kijken we altijd eerst op Wirecutter voordat we iets aanschaffen. Dit is een onafhankelijke website van de New York Times waarop ze producten reviewen. Vergelijk het met de Consumentenbond, maar dan beter én gratis.

    5. Vindbaarheid — Zijn de spullen in je huis vindbaar? Het beste wat je kunt doen is alles een vaste plek geven en het terugleggen na gebruik. Voorbeeld: je hebt je e-dentifier nodig en weet meteen waar het ligt. Na gebruik leg je het weer terug op de vaste plek.

    6. Bruikbaarheid — Zijn je spullen goed bruikbaar? Voorbeeld: een botte schaar knipt niet en een scherp mes snijdt beter.

    7. Nut — Zijn je spullen nuttig en doen ze wat ze moeten doen? Voorbeeld: een stoel die een hele esthetische look heeft maar niet lekker zit is eigenlijk geen stoel. Uitgerekend wij hebben zo'n stoel in ons huis staan.

    Het leuke is dat je op deze zeven punten je huis kunt blijven optimaliseren. Wij willen bijvoorbeeld nog een plek maken voor onze handdoeken zodat we die na het douchen meteen kunnen pakken.

    Woonkamer

    Tafel + stoelen

    Het doel van de woonkamer is voor ons een plek waar we tot rust komen, waar we met vrienden en familie een gezellige tijd kunnen hebben, lekker kunnen eten, en waar we eventueel kunnen werken. We creëren graag sfeer met verlichting (lampen en kaarsen), planten en bloemen, muziek en zien onze eikenhouten ronde tafel als een centrale plek.

    Over de stoelen zijn we nog niet uit, we hebben tot nu toe de Muuto Cover stoelen op het oog, maar we hebben nog geen keuze gemaakt.

    Bloemen

    In vergelijking met een normale bos bloemen zijn droogbloemen een duurzaam en minimalistisch alternatief. Ze blijven veel langer mooi en verzorgen kost nauwelijks tijd.

    Bij deze nog een stuk uit het boek ‘Weg ermee' van Dennis Storm:

    “Op de eerste plaats is ons huis een plek waar we tot rust komen. Bovendien betekent een gebrek aan ‘gezelligheid’ niet dat je huis niet sfeervol mag zijn. Integendeel. Maar om dat te bereiken is juist weinig nodig. Een rustige ruimte gevuld met sfeerlicht en een warme deken op de bank is vaak al genoeg.”

     

    Extreme emotionele waarde

    In huis geven we spullen met extreme emotionele waarde een speciale plek, zoals het concert ticket van Michael Jackson. Samen met mijn vader ging ik in 1992 naar het concert in de Kuip. Dit ticket van de World Tour is voor mij van onschatbare waarde.

    Martin Visser bank + salontafel

    De bank met de zwarte salontafel maakt het voor ons af. Op onze vintage Martin Visser Spectrum bank die we vonden bij een leuk stel in Rotterdam zijn we apetrots. Eind 2016 gekocht via Marktplaats en opnieuw laten stofferen met de originele stof van de Ploeg, Ploegwool 03.

    Kleed

    Na een lange zoektocht hebben we gekozen voor het Bolia Scandinavia light grey kleed. Een handgemaakt kleed van 100% wol dat is geproduceerd in India. Alle vloerkleden van Bolia zijn Care & Fair gecertificeerd, waardoor je weet dat er tijdens de productie geen kinderarbeid is gebruikt.

    LEGO-box voor kabels

    Kabels en opladers maken voor ons de ruimte snel rommelig. We slaan die op in onze witte LEGO-box. Hierdoor hebben we alles bij elkaar liggen en heeft het een vaste plek.

    Fauteuil

    De fauteuil hebben we op straat gevonden en een opknapbeurt gegeven. Het frame hebben we zelf opgepoetst en de kussens hebben we opnieuw laten stofferen in dezelfde stof als de bank.

    Planten

    Op dit moment hebben we zeven planten in de woonkamer: een Strelitzia, twee Monstera's, een Pila (pannekoekenplant) en een graslelie. Een Howea (in de keuken) en een Calathea (in de slaapkamer). We gebruiken de app Plantsome om te zien wanneer we ze water en voeding moet geven. De app is niet om over naar huis te schrijven, maar het doet wat het moet doen.

    Vloer

    Onze droom is een gietvloer, maar dat is in een huurhuis niet echt een optie. Om toch datzelfde gevoel te krijgen, besloten we om de vloer te verven met een betonverf. We hebben geprobeerd om hier een duurzame variant op te vinden, dat bleek lastig. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een betonverf op waterbasis.

    Geen televisie?

    De grote afwezige op dit feestje in de woonkamer is natuurlijk de televisie. We willen niet dat de televisie een onruststoker – reclames zorgen voor de meeste onrust – is in huis, het object wat in de meeste gezinnen het centrale middelpunt in de woonkamer is.

    We willen wel af en toe samen iets kijken, hiervoor hebben we een beamer gekocht. We halen deze soms tevoorschijn in de slaapkamer als we zin hebben om een documentaire of een film/serie te kijken. Proper Corn popcorn erbij en gaan!

    01 Drukplaat boek — ‘Verlangen naar minder' | 02 Bank — Tweedehands Spectrum Martin Visser bank (stof De Ploeg Ploegwool 03) | 03 Salontafel — HAY Slit table XL zwart ⌀ 65 cm | 04 Kleed — Bolia Scandinavia light grey 170 cm x 240 cm | 05 Kandelaar — HAY Lup Triangle zwart | 06 Beamer — Anker Nebula Mars II Pro | 07 Speaker — HAY X Sonos Limited Edition Sonos One light grey | 08 Lamp — Muuto Control table lamp grey | 09 Eettafel — HAY CPH20 mat gelakt eiken ⌀ 120 cm | 10 Stoelen — Muuto Cover chair | 11 Planten — Monstera, Strelitzia, Pila, Graslelie, Howea, Calathea | 12 Potten — HAY Plant Pot | 13 Lamp — HK Living Luminous Circle lamp | 14 Opbergbox — LEGO Brick opbergbox wit 8-12 liter

    Dit is ons uitgangspunt wat betreft spullen: koop alleen wat je écht nodig hebt, kies voor kwaliteit zodat iets lang meegaat en kies bij voorkeur voor tweedehands en/of duurzaam.

    Keuken

    Kookplaat

    Aangezien we met z'n allen van het gas af moeten en het steeds duurder gaat worden kochten we op Markplaats een vrijstaande inductie kookplaat van Inventum. Het is niet de meest stille kookplaat, maar verder bevalt hij goed.

    Afwasmachine

    We kochten ooit een goed werkende tweedehands afwasmachine die we na een paar aanpassingen hebben laten aansluiten. We proberen het ‘wash your bowl’ (meteen afwassen na gebruik) principe toe te passen, maar in de praktijk lukt dat niet altijd. Zeg maar gerust nooit.

    Blender

    Het meest gebruikte apparaat in de keuken is de Vitamix Blender die we bijna iedere dag gebruiken om een smoothie te maken. Hij is ook geschikt voor bijvoorbeeld soepen of guacamole. De duurzaamheid en kwaliteit zijn het geld echt meer dan waard. Een powerhouse waar je bovendien tien jaar garantie op krijgt.

    Koelkast

    De zwarte SMEG koelkast vonden we in dit huis perfect staan. Onze tweedehands koelkast die we hiervoor hadden was aan vervanging toe en had een laag energielabel. Op de koelkast zit een A++ energielabel en hij verbruikt 139 kWh per jaar, dat is ongeveer €10. We kochten deze B-keuze koelkast bij een SMEG outlet die er (afgezien van een paar kleine krasjes) als nieuw uitziet.

    Naast de bovenstaande apparaten zijn we ook heel blij met het Wilfa design koffieapparaat,  de Nespresso melkopschuimer en de minimalistische theepot. Naast al deze apparaten proberen we alles in de keuken zo essentieel mogelijk te houden.

    Bestek

    We hebben voor 8 personen RVS bestek, 8 platte borden en 8 diepe borden. Naast onze Vitamix powerhouse hebben we verder geen andere apparaten voor in de keuken.

    Kast

    We hebben gekozen voor een lang en smal model van Tylko, type 01 sideboard in lichtgrijs met zijkanten in houtkleur. Je kunt de kasten zelf samenstellen met je eigen afmetingen. De kast wordt vervolgens in losse pakketten geleverd die met een handige gebruiksaanwijzing eenvoudig in elkaar te zetten is. Het uit elkaar halen gaat trouwens ook heel makkelijk. Wij zijn heel blij met de kwaliteit en de ruimte van de vakken.

    Kookboeken

    Uit deze drie kookboeken maken we geregeld gerechten: Lisa Goes VeganVegan Comfort Food en The Green Kitchen at Home.

    01 Handzeep — Marcel's Green Soap Sandalwood & Cardamom | 02 Afwasmiddel — Marcel's Green Soap Lavendel & Rozemarijn | 03 Blender — Vitamix TNC 8005200N Powerblender | 04 Theepot — Ferm Living Still theepot | 05 Snijplank — Stadsplank 23 cm x 34 cm | 06 Koffieapparaat — Wilfa WSPL-3B Performance design filterkoffieapparaat zwart | 07 Melkopschuimer — Nespresso Aeroccino 3 zwart | 08 Koelkast — SMEG FAB10 zwart | 09 Waterkaraf — Luigi Bormioli Conica karaf 1 liter | 10 Kast — Tylko Type 01 Sideboard

    Dit is ons uitgangspunt wat betreft spullen: koop alleen wat je écht nodig hebt, kies voor kwaliteit zodat iets lang meegaat en kies bij voorkeur voor tweedehands en/of duurzaam.

    Slaapkamer

    Net als in de woonkamer hebben we de vloer in de slaapkamer geverfd met betonverf. Het raam in de nok hebben we met mooi weer altijd open staan, dat geeft een echt zomergevoel. Het houdt de slaapkamer fris en je kijkt zo naar de blauwe lucht. Het voelt alsof we elke nacht in een Airbnb slapen. We hebben geen gordijnen, maar in plaats daarvan half transparante rolgordijnen.

    (Kleding)kast

    In de inbouwkast liggen onze broeken, basics, sportkleding en schoenen, de rest hangt aan het kledingrek. In de zwarte koffer naast ons kledingrek zitten sokken en in de schoenendozen ondergoed.

    Onderin de inbouwkast hebben we vier opbergboxen, twee met slaapspullen (luchtbed, pomp, dekbed en beddengoed) en voor allebei één met zomer/winter kleding. Zodra de seizoenen wisselen, wisselen we ook een deel van onze kleding om. In het zwarte kastje liggen handdoeken en een voorraad verzorgingsproducten.

    Geef alles een vaste plek

    We raden je echt aan om rigoureus op te ruimen en alles in huis een vaste plek te geven. Het is echt een verademing. Als je weet waar alles moet liggen heb je binnen een paar minuten hebben we weer een volledig opgeruimd huis. Love it!

    Bed

    We hebben gekozen voor een Japans futon bed van Karup Design met een circulair matras van Bedzzzy. Het bed is gemaakt van dennenhout en is eenvoudig in elkaar te zetten. Om verkleuring te voorkomen hebben we het hout behandeld met een matte vernis.

    Matras

    Het Bedzzzy matras is het eerste matras dat bestaat uit polyester en staal en volledig kan worden gerecycled. Aan het einde van de levensduur kan het door een innovatieve techniek eenvoudig uit elkaar worden gehaald. Het wordt gemaakt op Nederlandse bodem in de fabriek van Auping. Je kunt kiezen uit een maandelijks abonnement of je koopt het matras.

    Het matras is vrij zacht en ‘jumpy' vinden wij, je zakt er een beetje in weg. Daar heeft Claire in het begin aan moeten wennen, maar nu slapen we er allebei erg lekker op.

    01 Matras — Bedzzzy 140 cm x 200 cm | 02 Lounge stoel — HAY Hee Lounge chair wit | 03 Dekbedovertrek — Yumeko katoen Tencel™ pure white | 04 Matrasbeschermer — Yumeko molton katoen pure white 140 cm x 200 cm | 05 Hoeslaken — Yumeko hoeslaken katoen Tencel™ pure white 140 cm x 200 cm | 06 Kledingrek — HAY Loop Stand wit | 07 Lamp — Snoer + Fitting zilver + Zuiver LED Bulb mirror | 08 Kussenbeschermer — Yumeko kussenbeschermer 60 cm x 70 cm | 09 Beamer — Muuto Control table lamp grey | 10 Bed — Karup Design Japan bed frame 140 cm x 200 cm

    Dit is ons uitgangspunt wat betreft spullen: koop alleen wat je écht nodig hebt, kies voor kwaliteit zodat iets lang meegaat en kies bij voorkeur voor tweedehands en/of duurzaam.

    Badkamer

    Één van de dingen waar we meteen al voor vielen tijdens het bezichtigen is de terrazzo vloer in de badkamer.

    Planchet

    Het zwarte planchet vind ik de ultieme vorm van je huis als een hotel inrichten. Hierop staat standaard een fles Inecto shampoo en Inecto conditioner en zodra er iets op is vervangen we het. Deze shampoo en conditioner zijn vegan, voor 95% gemaakt van ingrediënten van natuurlijke oorsprong en hebben een lekkere kokosgeur, Claire haar lievelingsgeur.

    Verzorgingsproducten

    Voor gezichtsverzorging gebruikt Claire de nachtcrème en face scrub van Naïf, vegan producten met natuurlijke ingrediënten. Verder gebruiken we Nuud anti-odorant, een vegan deodorant in een bioplastic tube van suikerriet. De handzeep Lemon Notes en Objet d'Amsterdam van Marie Stella Maris is mijn favoriet, ze verkopen nu ook navul verpakkingen.

    Trimmer

    Mijn Wahl baardtrimmer die ik vond dankzij Wirecutter is een aanrader. Hij gaat al jaren mee en opzetstukken kun je eenvoudig los kopen.

    Wasmachine + wasmand

    Omdat we een tijd veel verhuisden besloten we om een wasmachine met bovenlader te kopen. Die zijn lichter van gewicht dan een voorlader én smaller. Het schijnt dat een bovenlader relatief gezien ook langer meegaat doordat de trommel aan twee zijden vast zit, een voorlader zit alleen aan de achterkant vast. De wasmand kochten we als ‘B-keuze' artikel, maar was in prima staat.

    We gebruiken Sonett sensitive wasmiddel zonder parfum of de Brauzz wasstrips, dat zijn strips die oplossen in water.

    01 Badmat — Ikea TOFTBO badmat donkergrijs | 02 Planchet — Sanibell stalen planchet zwart 20 cm | 03 Handzeep — Marie Stella Maris Lemon Notes + navulling | 04 Spiegel — Normann Copenhagen horizon spiegel verticaal | 05 Wasmiddel — Sonett sensitive | 06 Baardtrimmer — Wahl 9818 Lithium Ion stainless steel | 07 Wasmachine — AEG Lavamat (vergelijkbaar model) | 08 Wasmand — Yamazaki Tower Wastas wit | 09 Lamp — ETH porseleinen fitting | 10 Prullenbak — Zone Denmark Nova pedaalemmer 5 liter | 11 Toiletborstel — Zone Denmark Nova Toiletborstel met houder | 12 Nachtcrème + face scrub — Naïf nachtcrème + Naïf circulair face scrub

    Dit is ons uitgangspunt wat betreft spullen: koop alleen wat je écht nodig hebt, kies voor kwaliteit zodat iets lang meegaat en kies bij voorkeur voor tweedehands en/of duurzaam.

    Hal

    Het licht in de woonkamer komt je vanaf de hal al tegemoet als je ‘s ochtends uit bed stapt. Het trapje in de hal geeft een speels karakter aan het huis.

    De industriële spiegel is één van de gevonden objecten in huis. Op een ochtend werd ik gebeld door Claire, ze had weer een parel zien staan bij het grofvuil op weg naar een afspraak. Ook de lamp (glazen bol) hebben we een tweede leven gegeven. We kregen hem ooit van Claire haar ouders.

    De transparante paraplu die we meebrachten van onze reis in Japan hangt aan één van de grijze gymhaken. We kochten de gymhaken al een paar jaar geleden, maar in dit huis komen ze écht tot hun recht. De transparante paraplu's domineren het straatbeeld van Japan op een regenachtige dag. Ondanks dat we nauwelijks iets tastbaars hebben meegenomen van onze reis, moest deze mee terug in het vliegtuig naar Nederland.

    Naast deze hal is er ook nog een kleine ruimte naast onze voordeur voordeur. Het zwarte rek dat we eerst gebruikten als kledingrek gebruiken we nu als kapstok.

    01 Gymhaken — HAY gymhook S + M lichtgrijs | 02 Paraplu — Indomaret | 03 Kledinghanger — HEMA kledinghanger | 04 Lamp — gevonden opbject | 05 Kapstok — IKEA Turbo kledingrek | 06 Opbergbox — IKEA opbergbox 45 liter

    Dit is ons uitgangspunt wat betreft spullen: koop alleen wat je écht nodig hebt, kies voor kwaliteit zodat iets lang meegaat en kies bij voorkeur voor tweedehands en/of duurzaam.

    Babykamer

    Voor de komst van Lou maakten we van onze studio een babykamer. Als inspiratie hadden Jelle en ik een gezamenlijk Pinterest bord gemaakt waarop we allebei mooie beelden verzamelden. De sfeer van de webshop Zoen voor Gust hebben we ook meegenomen voor de inrichting.

    We kozen uiteindelijk voor een licht kamertje met natuurlijke kleuren. Een deel van de items hebben we laten staan en aangevuld met een aantal tweedehands meubels en accessoires.

    Ben je benieuwd naar hoe we ons qua spullen hebben voorbereid op de komst van Lou? Check het artikel ‘De minimalistische baby uitzetlijst'.

    Laat ik meteen nog even een side note geven, de babykamer ziet er echt niet altijd zo strak uit als op de beelden. Het is namelijk ook de plek waar ik m'n tweede bedrijf run: Lou's Laundry Service. Het grootste gedeelte van de tijd vind je hier namelijk ook een wasrek nu ze hier nog niet slaapt.

    wandrek String

    Wandrek

    Dit String wandrek kochten we tweedehands via Marktplaats. Het is vooral een style object en tegelijkertijd ook fijn om er items op te leggen die we dagelijks gebruiken zoals Vitakruid vitamine D druppelsKenkô baby olie en Hvid slofjes.

    Kleed

    Een betonvloer ziet er strak uit, maar oogt niet echt warm. Daarom hebben we voor een Beliani kleed gekozen van 100% viscose dat lekker zacht aanvoelt. De ronde vorm maakt de kamer speels en de kleur van het kleed sluit goed aan bij de vloer door de ton-sur-ton kleuren.

    kleed Beliani

    Olifant

    De Vitra Eames Elephant stond al op mijn verlanglijst. Mijn vriendinnen waren me voor en we kregen deze design klassieker als kraamcadeau. Het maakt de kamer speels en Lou kan ‘m later als ze wat groter is ook als stoel gebruiken.

    Eames Elephant Vitra | Lixhult kast IKEA | wasbare luiers Billie Wonder

    Opbergkast

    De IKEA Lixhult opbergkast stond oorspronkelijk ook in onze studio en hebben we laten staan zodat we onze werkspullen makkelijk kunnen opbergen.

    Wasbare luiers

    We gebruiken o.a. wasbare luiers van Billie Wonder. Ze hebben onze voorkeur door het systeem met drukknopen, de broekjes hebben een extra opvangrandje aan de zijkant wat doorlekken voorkomt. Ook niet onbelangrijk, ze hebben een mooie print. Het oog wil ook wat. Een mooi voorbeeld van hoe ‘style' en ‘sustainability' mooi samen kunnen gaan.

    De absorberende stof van de Billie Wonder luiers is gemaakt van duurzame materialen; 55% hennep en 45% biologisch Oeko-Tex katoen, ongebleekt en ongeverfd. Deze stof absorbeert beter dan katoen en heeft minder water en pesticiden nodig om te groeien.

    Ben je benieuwd naar onze ervaringen met wasbare luiers? Check dan het artikel ‘Wasbare luiers: de voordelen en onze ervaringen'.

    co-sleeper Bednest | wollen deken Hvid | wollen deken Yumeko

    Co-sleeper

    Sinds haar geboorte slaapt Lou bij ons op de kamer in een tweedehands Bednest co-sleeper die we vonden op Marktplaats. Het voelt niet alleen fijn om je kindje dichtbij je te hebben, het is ‘s nachts ook handig met voeden. De co-sleeper heeft dus vooral voor haar geboorte in de babykamer gestaan. Je kunt ‘m gebruiken tot 6-9 maanden en daarmee is het ook een fijne optie om een co-sleeper te huren. Dat kan o.a. via Tiny Library, een leenplatform voor baby producten.

    Met de kortingscode GROWTHINKERS15 krijg je 10% korting bij Tiny Library. Only buy it when you need it.

    We zijn ondertussen aan het kijken naar een houten meegroeibed wat straks op de babykamer komt te staan. De eerste weken hebben we een Yumeko wollen deken gebruikt en vanaf drie maanden slaapt ze in een Toddiebag slaapzak.

    luieremmer wasbare luiers Billie Wonder

    Commode

    De commode is al die tijd door mijn familie bewaard — ik heb er zelf ook nog op gelegen — in de hoop dat we hem ooit zelf zouden kunnen gebruiken. Hij had oorspronkelijk een donkere houtkleur en mijn moeder heeft ‘m een nieuw likje verf (Flexa Iets Kokos) gegeven. We gebruiken de commode voor kleding en de wasbare luiers.

    Vouwkrat

    In de HAY vouwkrat hebben we producten verzameld die we (dagelijks) nodig hebben tijdens het verschonen. Denk aan Cheeky Wipes en Billie Wonder WipesBillie Wonder Spray Bottle, desinfectgel, heilwolle, thermometer en alcohol. We wassen tot nu toe alleen met water en gebruiken ook regelmatig kokosolie om de huid in te smeren bij droge plekken.

    Afvalemmer

    De tweedehands lichtgrijze luieremmer van We-Too gebruikten we in het begin nog als luieremmer voor wegwerpluiers en sinds we zijn overgestapt op wasbare luiers gebruiken we ‘m als afvalemmer voor de inlegvellen.

    Wasbare luieremmer

    De luieremmer die we gebruiken voor de wasbare luiers is van het Japanse merk Hachiman Kasei en gemaakt van recyclebaar plastic.

    01 Kleed — Beliani GESI II grijs 140 cm x 140 cm | 02 Olifant — Vitra Eames Elephant wit | 03 Lamp — Muuto Control table lamp grey | 04 Wandrek — String pocket wit | 05 Stoel — Muuto swivel chair | 06 Co-sleeper — Bednest | 07 Wasbare luieremmer — Billie Wonder the bin wit | 08 Krat — HAY vouwkrat gebroken wit | 09 Afvalemmer — We-Too luieremmer wit | 10 Wasbare luier — Billie Wonder The Wrap zwart | 11 Opbergkast — IKEA Lixhult kast

    Dit is ons uitgangspunt wat betreft spullen: koop alleen wat je écht nodig hebt, kies voor kwaliteit zodat iets lang meegaat en kies bij voorkeur voor tweedehands en/of duurzaam.

    Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via zo'n link krijgen wij daar een commissie van. Een directe manier om ons te supporten en de website up-to-date te houden #onlybuyitwhenyouneedit. Onze website draait op 100% hernieuwbare energie via mijn.host. Om ons website verkeer in te zien maken we gebruik van Fathom Analytics, die jouw privacy respecteert en geen cookies gebruikt.

    Onze zoektocht naar persoonlijke groei, minimalisme en duurzaamheid. Jouw guide naar een bewust en duurzaam leven. Join Claire's conscious curated newsletter.

    Met een hoofd vol zorgen vertrok ik in 2011 voor een reis naar Brazilië en las daar het boek 'Denk groot & word rijk’ van Napoleon Hill. Het boek en de reis veranderden mijn leven compleet. Terug in Nederland ging ik bloggen om net als Napoleon Hill anderen te helpen en te inspireren. In 2018 schreef ik het boek ‘Verlangen naar minder' (15.000+ exemplaren verkocht) over mijn zoektocht naar een bewuster en duurzamer leven. Naar aanleiding van het boek geef ik ook lezingen.