3 natuurlijke en vegan mascara merken

In een tijdperk waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, staat ook de mode-industrie voor grote veranderingen. Ontdek in dit artikel de opkomst van stijlvolle duurzame kledingmerken. We duiken in de innovatieve materialen, ethische productiepraktijken en stijlvolle ontwerpen die deze merken definiëren. Klaar om je garderobe te vernieuwen met een groenere insteek? Lees verder en maak kennis met de mode van de toekomst.

Inhoud

                            Laatste update — 24 juni 2023

  Als er iemand niet echt thuis was in de duurzame beauty merken dan was ik het wel, mode had blijkbaar meer mijn interesse. Toch heb ik me de afgelopen tijd verdiept in vegan make-up merken en dan specifiek die voor vegan mascara omdat ik het belangrijk vind om ook in verzorgingsproducten duurzame keuzes te maken.

  Als je naar de ingrediënten van de standaard make-up kijkt is het vaak een combinatie van vage onbekende stoffen. Om mascara’s zwart te maken wordt er bijvoorbeeld soms ook kool gebruikt. Hetzelfde soort giftige kool dat wordt gebruikt bij het maken van autobanden en inkt.

  Petitie Save Cruelty Free Cosmetics

  Recent kwam dierproefvrije cosmetica weer onder de aandacht doordat het testen op dieren weer onder druk staat door beslissingen van het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA). Door mazen in de wet ontstaan er mogelijkheden om cosmetica weer te testen op dieren, dit willen we natuurlijk voorkomen.

  Onder andere dierenbelangenorganisaties PETA, Cruelty Free Europe, Eurogroup for Animals, Dove en The Body Shop dienen samen een Europees burgerinitiatief in. Hiermee willen ze op korte termijn 1 miljoen Europese handtekeningen verzamelen om cosmetica in Europa cruelty free te houden. Wil je de petitie ook tekenen? Check dan deze link van Save Cruelty Free Cosmetics.

  Mascara + eye brow gel review

  Ik testte vegan mascara en eye brow gel van drie merken en hieronder deel ik mijn ervaringen.

  1. ILIA Limitless Lash Mascara after midnight + ILIA Essential Brow dark brown (mijn favoriet)

  De ILIA Limitless Lash Mascara is voor 99% natuurlijk en is gemaakt met een mix van biologische bijen– en carnaubawas. Daarnaast heeft het ingrediënten als biologische sheaboter en versterkende arginine (keratine). Deze mascara heeft het Leaping Bunny keurmerk, dit betekent dat het op geen enkele manier op dieren is getest. Deze mascara wordt gemaakt in Italië.

  Wat mij betreft de fijnste van alle drie, een volle mascara die makkelijk aan te brengen is. Ook na een lange tijd gebruik blijft hij mooi vloeibaar. De borstel heeft twee verschillende vormen, een rechte kant en een curvy kant.

  Tot een tijd geleden gebruikte ik voor het aanzetten van mijn wenkbrauwen een ‘oude' mascara, totdat het tijd werd voor iets fatsoenlijks. Deze van ILIA is mijn persoonlijke favoriet door de grootte van het borsteltje en door de tint. Deze is verkrijgbaar in donkerbruin, midden bruin en blond. Je kunt het eenvoudig aanbrengen en afhankelijk van hoe sterk je ze wil aanzetten kun je dit meerdere keren herhalen.

  essential brow ILIA | limitless mascara ILIA

  2. INIKA – Curvy Lash + Long Lash mascara

  INIKA make-up is biologisch, vegan, halal en dierproefvrij. Meer dan twee derde van ieder product bestaat uit gecertificeerde biologische ingrediënten. Het andere deel bestaat uit mineralen of is op basis van water. Deze mascara wordt gemaakt in Italië.

  Deze mascara is vind ik vergelijkbaar met die van ILIA. Mijn voorkeur heeft de Long Lash met een spits toelopende borstel, waardoor je het gelijkmatig kunt aanbrengen. Dezelfde mascara is er dus ook met een curvy borstel, het voordeel daarvan is dat de mascara gelijkmatig verdeeld wordt zonder klontjes. De houdbaarheid is goed al oogt deze na een tijdje wat droger dan de mascara van ILIA.

  curvy lash mascara INIKA | long lash mascara INIKA

  3. Ere Perez – Avocado Waterproof mascara black + Ere Perez – Argan Brow Hero Perfect

  Ere Perez is een Australisch merk met natuurlijke huidverzorging en make-up. Het werd opgericht door Ere; opgegroeid en geboren in Mexico. Ze gebruikt plantaardige formules met natuurlijke ingrediënten. Het merk is sinds 2016 gecertificeerd als CO2-neutraal door het Carbon Reduction Institute. Voor de verpakkingen gebruiken ze FSC-gecertificeerd karton en plantaardige eco-inkt. Deze mascara wordt gemaakt in Mexico.

  Een goede mascara die naar mijn idee wel een sterke geur heeft. Dat schijnt normaal te zijn, maar in vergelijking met de andere merken heeft dat niet per sé mijn voorkeur. Ondanks de geur werkt deze mascara fijn en je kunt hier prima een flinke regenbui mee trotseren zonder dat de mascara daarna op je enkels hangt.

  Tot slot als extra nog een tip voor een wenkbrauw gel van Ere Perez. In tegenstelling tot de ILIA brow gel heeft deze een iets kleinere borstel wat ik persoonlijk minder fijn vind en deze is alleen verkrijgbaar in één tint (midden bruin). Dat is natuurlijk afhankelijk van je haarkleur, in mijn geval is de donkerbruine variant van ILIA voor mij dus idealer in combinatie met een iets grotere borstel.

  Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via zo'n link krijgen wij daar een commissie van. Een directe manier om ons te supporten en de website up-to-date te houden #onlybuyitwhenyouneedit. Onze website draait op 100% hernieuwbare energie via mijn.host. Om ons website verkeer in te zien maken we gebruik van Fathom Analytics, die jouw privacy respecteert en geen cookies gebruikt.

  Onze zoektocht naar persoonlijke groei, minimalisme en duurzaamheid. Jouw guide naar een bewust en duurzaam leven. Join Claire's conscious curated newsletter.

  growthinkers is voor mij een lifestyle die gaat over bewust leven met aandacht. Met een achtergrond in Fashion & Branding ontdekte ik de wereld van slow fashion en de connectie met minimalisme. Ik geloof in het ‘less is more’ principe, heb een zwak voor esthetiek en een capsule wardrobe. Join mijn conscious curated newsletter met iedere eerste van de maand een gecureerde selectie aanraders voor een bewuste en duurzame lifestyle.