8 webshops met duurzame kleding

growthinkers steunt naast de duurzame merken op grotere websites ook graag de ‘kleine ondernemers' die goed willen doen en impact willen maken. Bij deze een lijst met 8 duurzame webshops voor mannen en vrouwen.

Inhoud

                            Laatste update — 24 juni 2023

  1. Sophie Stone

  Sophie Stone heeft mode en accessoires van vijftien opkomende duurzame merken met een urban, vrouwelijke en stijlvolle look. Je vindt hier unieke mode-items van fair fashion merken uit o.a. Londen, Amsterdam, Berlijn, Stockholm, Istanbul en Kaapstad. Alle kledingitems en accessoires zijn geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en met een zo laag mogelijke milieu-impact.

  Merken — o.a. AAVA SwimwearA Beautiful StoryARMEDANGELSBamboo BasicsBask in the SunBufandyDedicatedEcoalfEkyogInsane in the RainJan ‘n JuneJ LabelJules BeanKings of IndigoPeople TreeSophie StoneSwedish StockingsThinking MuUnderprotection

  2. The Lingerist

  The Lingerist is een website die meerdere duurzame lingerie- en swimwear merken in hun collectie heeft o.a. De merken zijn gecureerd op basis van duurzame materialen (modal, biologisch katoen, kant gesponnen met zonne-energie) en geproduceerd onder ethische werkomstandigheden. Wil je de items graag fysiek passen? Je vindt ze met een winkel in de Amsterdamse negen straatjes.

  Merken — o.a. Also WomenEcho VerdeElseErranFifth SenseIconeLove on the snowMajo ReyNette RoseSave the WaveSemi RomanticSrta. PeelWild Lovers.

  Met de kortingscode growthinkers krijg je 10% korting op je The Lingerist aankoop. Only buy it when you need it.

  3. Shop Like You Give A Damn

  Deze webshop onderscheidt zich door een vegan collectie van eerlijke en duurzame kleding in combinatie met cruelty-free cosmetica en home producten. Het is hun missie om compassie en duurzaamheid tot het nieuwe normaal te maken. De collectie wordt samengesteld op basis van hun vijf waarden: veganistisch, eerlijk, duurzaam, inclusief en sociaal.

  Merken — Hier vind je een overzicht van alle merken

  4. The Blind Spot

  Eigenaresse Chantal Braam, eigenaresse begon ooit met schrijven over haar zoektocht naar duurzame fashionable kleding op haar persoonlijke blog. Ze ontdekte ze dat ze niet vond wat ze zocht en dus begon ze met ‘The Blind Spot’. Een duurzame webshop met kleding voor mannen en vrouwen, accessoires en lifestyle producten. En met succes! Naast de webshop heeft ze ook een fysieke winkel in Goes.

  Merken — o.a. A beautiful storyAlchemistArber StudioARMEDANGELSBasic ApparelBrandtBrava FabricsDedicatedJan ‘n JuneKuyichiMaiumMatt & NatMUD JeansStudio Nok NokSusan BijlSwedish StockingsThinking MuThought ClothingVejaWildthings Collectables

  5. Project CeCe

  Project Cece is een verzamelwebsite voor duurzame en eerlijke kleding. Als je niet urenlang wil zoeken is deze website ideaal. De website heeft alleen maar duurzame merken en je kunt bij elk product in één oogopslag zien aan welke keurmerken en duurzaamheidslabels deze voldoet. Ze verkopen ook de Fair Fashion Giftcard die je kunt besteden bij 60 duurzame webshops.

  Merken – Hier vind je een overzicht van alle merken

  6. BrandMission

  Zonder ervaring, maar met een uitvoerig businessplan startte Lonneke Verbunt in 2011 haar BrandMission store. Een grote collectie duurzame, fair trade of op ambachtelijke wijze geproduceerde merken voor vrouwen. Naast de webshop vind je in het centrum van Haarlem en Amsterdam ook een BrandMission store.

  Merken — o.a. ARMEDANGELS, Blue Loop, Inti Knitwear, Komodo, Lanius, Langerchen, Matt & Nat, Nudie Jeans, O My Bag, People Tree, Swedish Stockings, TOMS, VEJA, Wunderwerk, YUNIT

  7. Supergoods

  Deze Belgische webshop verkoopt eco en eerlijke kleding, cosmetica en lifestyle producten voor mannen en vrouwen. Voor het versturen van hun pakketten gebruiken ze RePack verpakkingen, dit zijn herbruikbare verzendverpakkingen. In Mechelen en Gent hebben ze nog twee fysieke winkels, waar ze regelmatig workshops organiseren.

  Merken — o.a. ARMEDANGELS, Dedicated, Ecoalf, Freitag, Hoodlamb, Kings of Indigo, Knowledge Cotton Apparel, Komodo, Kowtow, Lanius, MUD Jeans, MYOMY, People Tree, Qnoop, Thinking Mu, TOMS, VEJA, Wunderwerk

  8. Wolf & Storm

  De producten in deze webshops zijn duurzaam, vegan én biologisch. Oprichter Marlieke Broekmeulen wil met Wolf and Storm een alternatief bieden voor leer en voor fast fashion. Door haar vegan lifestyle ontdekte ze hoe lastig het is om duurzame kleding te vinden die naast vegan ook nog eens fashionable is. Van daaruit is haar webshop ontstaan.

  Merken — o.a. a beautiful story, ARMEDANGELS, Cri de Coeur, Denise Roobol, Friday's Project, Jan ‘n June, Lovjoi, Matt & Nat, People Tree, Resiste et Rêve, Royal Bamboo, Swedish Stockings

  Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via zo'n link krijgen wij daar een commissie van. Een directe manier om ons te supporten en de website up-to-date te houden #onlybuyitwhenyouneedit. Onze website draait op 100% hernieuwbare energie via mijn.host. Om ons website verkeer in te zien maken we gebruik van Fathom Analytics, die jouw privacy respecteert en geen cookies gebruikt.

  Onze zoektocht naar persoonlijke groei, minimalisme en duurzaamheid. Jouw guide naar een bewust en duurzaam leven. Join Claire's conscious curated newsletter.

  Met een hoofd vol zorgen vertrok ik in 2011 voor een reis naar Brazilië en las daar het boek 'Denk groot & word rijk’ van Napoleon Hill. Het boek en de reis veranderden mijn leven compleet. Terug in Nederland ging ik bloggen om net als Napoleon Hill anderen te helpen en te inspireren. In 2018 schreef ik het boek ‘Verlangen naar minder' (15.000+ exemplaren verkocht) over mijn zoektocht naar een bewuster en duurzamer leven. Naar aanleiding van het boek geef ik ook lezingen.