Mijn 5 favoriete pre-loved stores in Amsterdam

Inhoud

                            Laatste update — 24 juni 2023

  Binnen de wereld van tweedehands kleding kun je verschillende segmenten onderscheiden. De vintage look (de klassieke tweedehands winkel) zoals Zipper en Episode, winkels met premium merken en de second-hand designer shops. Amsterdam is heel wat parels rijk. Mijn favorieten zijn vooral die met gecureerde premium merken zodat het iets minder zoeken is naar een speld in een hooiberg.

  1. Kolifleur

  Dé pre-loved parel van Amsterdam als je het mij vraagt! Zeker voor als je wel van second hand houdt, maar niet van een overvolle winkel waar geen overzicht is. Je hebt hier nauwelijks het gevoel dat het tweedehands kleding is. Bij Kolifleur hebben ze alles al voor je uitgezocht en je kunt er ook zelf kleding inbrengen. Ze hebben merken als Acne Studios, Isabel Marant, Filippa K, Ganni, Sandro, Theory en Anecdote.

  EERSTE BOOMDWARSSTRAAT 2

  2. garment

  Eigenaresse Natasja Keller verkoopt bij garment de mooiste items van merken als Monique van Heist, Humanoid, Filippa K en A.P.C. aangevuld met duurzame tassen, lingerie en accessoires. Het fijne aan deze winkel is dat er al een zorgvuldige selectie is gemaakt.

  MOLUKKENSTRAAT 23G

  3. Mooi

  De kwaliteit bij deze tweedehands winkel in Amsterdam-Zuid ligt hoog. Ze hebben een focus op designer- en premium merken. Denk aan Prada, Isabel Marant, COS, Scotch & Soda etc. Op de begane grond vind je kleding voor vrouwen en kinderen en in de kelder voor mannen. Verwacht hier een fijn Amsterdams sfeertje met kleding die niet ouder is dan een paar seizoenen.

  SCHELDESTRAAT 58

  4. The Collection One

  In deze prachtig ingerichte winkel vind je een combinatie van unieke vintage stukken en duurzame merken in soft tones. Eigenaresse Lisa Schotman verkoopt naast kleding ook schoenen, tassen en interieur items. Geloof me, deze vrouw heeft smaak dus ga hier zeker een keer kijken. Je kunt ook items bestellen via de webshop van The Collection One.

  CZAAR PETERSTRAAT 128

  5. De Kloffie Markt

  De Kloffie Markt heeft een gecureerde selectie vintage en pre-owned designer stukken in het midden- en hoogsegment. Ik heb ze leren kennen door ‘De ‘KLOFFIE Markt', een kledingmarkt in De Hallen waar je ook als particulier je stukken kunt verkopen. Voorlopig staat dat concept even on hold. Tot die tijd kun je terecht in de online shop of maak een afspraak in de showroom in Amsterdam-Oost.

  TIMORPLEIN 58

  Onze website draait op 100% Nederlandse windenergie en wordt gehost door TransIP. Om ons website verkeer in te zien maken we gebruik van Fathom Analytics, die jouw privacy respecteert en geen cookies gebruikt.

  Onze zoektocht naar persoonlijke groei, minimalisme en duurzaamheid. Jouw guide naar een bewust en duurzaam leven. Join Claire's conscious curated newsletter.

  growthinkers is voor mij een lifestyle die gaat over bewust leven met aandacht. Met een achtergrond in Fashion & Branding ontdekte ik de wereld van slow fashion en de connectie met minimalisme. Ik geloof in het ‘less is more’ principe, heb een zwak voor esthetiek en een capsule wardrobe. Join mijn conscious curated newsletter met iedere eerste van de maand een gecureerde selectie aanraders voor een bewuste en duurzame lifestyle.