6 mooie en duurzame zonnebrillenmerken

Ben je nog op zoek naar een zonnebril voor komende zomer? Dan raden wij deze duurzame zonnebrillenmerken aan. Merken die het met de materialen en productieproces van hun collecties net even anders aanpakken.

Inhoud

                            Laatste update — 24 juni 2023

  1. Dick Moby

  Onze persoonlijke favoriet. Tim en Robbert beleefden samen in 2012 de ergste surftrip ooit. De zee en het strand lagen vol met troep. Weer thuisgekomen hadden ze het idee om hier iets aan te doen. Ze besloten om samen duurzame (zonne)brillen te gaan maken. Twee maanden later was Dick Moby geboren. De (zonne)brillen worden gemaakt van gerecycled (actetaat en metaal) of olievrije materialen, hebben een tijdloos design en worden op veel plekken in Europa verkocht.

  Dick Moby is ook één van onze eigen favorieten, Jelle heeft model Brighton in black matte en ik zelf een oud model Bristol, vergelijkbaar met de kleur grey clouds.

  Met de kortingscode GROWTHINKERSXDICKMOBY krijg je 15% korting op je Dick Moby aankoop. Only buy it when you need it.

  2. GOBI

  De Gobi is een woestijn in China en Mongolië. Dit duurzame zonnebrillenmerk laat zich inspireren door de mysterie van deze woestijn. Alle duurzame zonnebrillen worden handgemaakt in 25 stappen en dit stappenplan kost 2,5 maand. De zonnebrillen zijn gemaakt van acetaat, katoen, roestvrijstalen scharnieren en Teflon gecoate schroeven.

  beeld — Peggy Kuiper

  3. Matt & Nat

  Dit duurzame Canadese vegan leren tassen merk bestaat sinds 1995 en maakt ook zonnebrillen. Matt & Nat werkt met vegan leer wat nauwelijks van echt te onderscheiden is. De monturen zijn 100% plantaardig en vrij van dierlijke materialen. Ze zijn gemaakt van o.a. metaal en acetaat, kunststoffen gebaseerd op planten. De glazen van de brillen zijn gepolariseerd voor een optimale UV-bescherming.

  4. Neubau

  De merknaam Neubau is een eerbetoon aan internationale creatieve hubs zoals het district Neubau in Wenen, gelegen in het bruisende hart van de Oostenrijkse hoofdstad. Het is een plek waar kunstenaars, creatieve zielen en aanstormende talenten elkaar ontmoeten. De frames zijn ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd in Oostenrijk.

  De toewijding van Neubau eyewear voor stijl en kwaliteit gaat hand in hand met het stellen van hoge milieunormen voor alles wat ze doen. Het bewuste gebruik van hulpbronnen en regionale Oostenrijkse productie vormen de kern van de inspanningen. Niet alleen voor het materiaal van de frames, maar ook voor aspecten als verpakking, bedrukt materiaal en materiaal in de winkel.

  5. Sea2See

  Sea2See maakt brillen van gerecycled plastic uit de zee, dat door vissers in Spanje, Frankrijk en West-Afrika wordt ingezameld. Sinds 2015 is het doel van Sea2See om een wereldwijd bewustzijn te creëren met betrekking tot de problemen van vervuiling van plastic in de oceanen. Elk montuur staat gelijk aan het verzamelen en recyclen van 1 kg plastic. Het merk heeft een basic collectie met een breed assortiment aan kleuren.

  6. Eco Eyewear

  Eco Eyewear maakt lichte, comfortabele en duurzame monturen van 95% gerecycled metaal, biobased castorzaadolie en gerecycled plastic uit de oceanen. Dat is een flinke besparing op natuurlijke hulpbronnen. Eco Eyewear werkt ook samen met Trees for the Future en plant een boom voor elk verkocht montuur. Ze hebben daardoor al meer dan 2,5 miljoen bomen geplant.

  Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via zo'n link krijgen wij daar een commissie van. Een directe manier om ons te supporten en de website up-to-date te houden #onlybuyitwhenyouneedit. Onze website draait op 100% hernieuwbare energie via mijn.host. Om ons website verkeer in te zien maken we gebruik van Fathom Analytics, die jouw privacy respecteert en geen cookies gebruikt.

  Onze zoektocht naar persoonlijke groei, minimalisme en duurzaamheid. Jouw guide naar een bewust en duurzaam leven. Join Claire's conscious curated newsletter.

  growthinkers is voor mij een lifestyle die gaat over bewust leven met aandacht. Met een achtergrond in Fashion & Branding ontdekte ik de wereld van slow fashion en de connectie met minimalisme. Ik geloof in het ‘less is more’ principe, heb een zwak voor esthetiek en een capsule wardrobe. Join mijn conscious curated newsletter met iedere eerste van de maand een gecureerde selectie aanraders voor een bewuste en duurzame lifestyle.