Onze SnappCar ervaringen na 2,5 jaar verhuren in Amsterdam
Inhoud
Laatste update — 24 juni 2023
‘Iemand hier ervaring met het verhuren van zijn/haar auto via Snappcar?’ vroeg iemand mij via Instagram. Ja dat heb ik zeker! In dit artikel ga ik je onze tips en tricks geven na 2,5 jaar verhuren en 95 boekingen.
De cijfers
Dit hebben we verdiend na 95 boekingen in 2,5 jaar, waarvan we 5 maanden niet verhuurd hebben:
Inkomsten SnappCar: 3393 euro
Dit heeft onze auto gekost in 2,5 jaar:
Aankoop: 1750 euro
Onderhoud: 4022 euro
Verzekeringen: 1500 euro
Wegenbelasting: 570 euro
Parkeervergunning: 1325 euro
Totale kosten zonder de aankoopkosten: 7417 euro
We hebben aardig wat kosten (45%) kunnen dekken met SnappCar.
Na 95 boekingen hebben we nog geen gekke dingen meegemaakt *klopt af* en heeft de auto geen grote schade gereden tijdens het verhuren.
Qua parkeervergunning betalen we de hoofdprijs in Amsterdam en we hebben wat pech gehad met het onderhoud aan onze uitlaat. We denken dat de onderhoudskosten ook hoger zijn uitgevallen door het verhuren maar dit wisten we van tevoren. Naast dat zijn we wat kleine schadeplekjes rijker.
Is je auto SnappCar proof?
Het volgende zei iemand anders in de Telegram groep:
‘Ik zou het echt nooit doen, puur vanwege slijtage en mijn eigen obsessie met schade plekjes etc. Maar goed misschien voel ik me zo vanwege mijn huidige auto en zou ik er met een goedkoper/ander model anders over denken.’
Wij hebben inderdaad zo’n goedkoop model: een zwarte tweedehands Peugeut 106. Gekocht voor 1750 euro. Ze kunnen de onderdelen bij de garage nog net bestellen en we kiezen bewust voor een Peugeot garage om de kwaliteit van het onderhoud te waarborgen.
Voor het verhuren op SnappCar is het dus als eerste belangrijk dat je een auto hebt die ‘SnappCar proof’ is.
SnappCar proof: je leent je auto zonder slecht gevoel uit aan iemand anders en hebt deze niet elke dag nodig.
In de toekomst zie ik ons een tweedehands ‘betaalbare’ elektrische auto kopen. In het boek ‘Miljonair met een gewone baan' geeft Oeds-Jan Postma een goed beeld van betaalbaar met de volgende quote:
Een simpele stelregel is om nooit meer dan 15.000 euro uit te geven voor een auto.
Zouden we die elektrische auto die we waarschijnlijk ooit gaan aanschaffen verhuren met SnappCar? We denken nu van niet, maar zeg nooit nooit.
Waar moet je op letten als verhuurder? Onze tips en tricks na 2,5 jaar.
1. Zorg dat je bij elk huurverzoek goed checkt met wie je te maken hebt. Wij vinden het fijn om alleen huurders aan te nemen die een profielfoto hebben en die een paar goede reviews van andere verhuurders hebben ontvangen.
2. Zorg dat je snel reageert op verzoeken zodat je reactietijd hoog blijft. Dit geeft je prioriteit in het algoritme van SnappCar en vergroot de kans dat meer mensen bij je gaan huren.
3. Vraag om reviews van anderen. Dit zorgt voor meer huurders. Goede foto’s van je auto helpen hoogstwaarschijnlijk ook.
4. Als je zelf met de auto weggaat tank dan meteen af bij thuiskomst. Zo zorg je ervoor dat je auto klaar is voor de verhuur en je dus niet weg moet vlak voor een verhuurperiode. Dit scheelt tijd.
5. Als je in de stad woont is dat een pré en heb je hoogstwaarschijnlijk meer huurverzoeken dan in een dorp.
6. Huurders betalen een dagprijs en gaan ook meer betalen als ze de door jou aangegeven aantal kilometers overschrijden. Hier kun je in tweaken om je auto aantrekkelijker te maken.
7. Kijk naar concurrenten in de buurt en bepaal vervolgens je dagprijs.
8. Als je niet te veel tijd kwijt wil zijn aan kleine bedragen zet dan je minimale huurperiode op één of twee dagen. Dit hebben wij ook gedaan en bevalt goed.
Tot slot, SnappCar is ook een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen of de liefde van je leven tegen het lijf te lopen.
Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via zo'n link krijgen wij daar een commissie van. Een directe manier om ons te supporten en de website up-to-date te houden #onlybuyitwhenyouneedit. Onze website draait op 100% hernieuwbare energie via mijn.host. Om ons website verkeer in te zien maken we gebruik van Fathom Analytics, die jouw privacy respecteert en geen cookies gebruikt.
Onze zoektocht naar persoonlijke groei, minimalisme en duurzaamheid. Jouw guide naar een bewust en duurzaam leven. Join Claire's conscious curated newsletter.
Jelle Derckx
Met een hoofd vol zorgen vertrok ik in 2011 voor een reis naar Brazilië en las daar het boek 'Denk groot & word rijk’ van Napoleon Hill. Het boek en de reis veranderden mijn leven compleet. Terug in Nederland ging ik bloggen om net als Napoleon Hill anderen te helpen en te inspireren. In 2018 schreef ik het boek ‘Verlangen naar minder' (15.000+ exemplaren verkocht) over mijn zoektocht naar een bewuster en duurzamer leven. Naar aanleiding van het boek geef ik ook lezingen.
Related Posts
Wat een half jaar no buy challenge mij heeft gebracht
Tellus in metus vulp utate eu scele risque felis. Nunc scele risque vi
Duurzaam reizen met de trein (15 steden in Europa zonder overstap)
Tellus in metus vulp utate eu scele risque felis. Nunc scele risque vi
Natuurlijke gezichtsverzorging gemaakt van geupcyclede groenten
Tellus in metus vulp utate eu scele risque felis. Nunc scele risque vi
Dit is wat je ook zou kunnen geven tijdens de feestdagen
Tellus in metus vulp utate eu scele risque felis. Nunc scele risque vi
8 eerlijke kledingwinkels in Amsterdam
Tellus in metus vulp utate eu scele risque felis. Nunc scele risque vi
Wat is het meest duurzame matras?
Tellus in metus vulp utate eu scele risque felis. Nunc scele risque vi